Synsfejl

Altid mindst 1000 forskellige stel på lager.

Problemer med dit syn

Personalet i forretningen er uddannet til at afhjælpe synsfejl og andre problemer med dit syn. Kom ind i butikken, vi hjælper gerne med at løse dine problemer med synet, om det er briller eller kontaktlinser.

Anatomi​

Lysets vej gennem øjet går først via hornhinden (en glasklar boble på “det hvide af øjet”), herefter igennem pupillen
(det sorte hul midt i øjenfarven) øjelinsen, glaslegemet og sidst rammer det nethinden.
Her fanges lyset i nogle sanseceller, der omdanner lyset til elektriske impulser, som går via synsnerven til hjernen.

Nærsynet:
Det nærsynede øje er for langt i forhold til lysbrydningen i øjet. De indfladne paralelle lysstråler samles foran nethinden. For at flytte brændpunktet bagud, skal der bruges en spredelinse (konkav). En sådan linse er tynd på midten og tykkere i kanten. Et minusglas formindsker billedet på nethinden og øjet bag brilleglasset. Kom ind i vores butik i Aalborg og få en gratis synsprøve.

Langsynet:
Det langsynede øje er for kort i forhold til lysbrydningen i øjet. De indfladne paralelle lysstråler samles bagved nethinden. For at flytte brændpunktet bagud, skal der bruges en samlelinse (konveks).

En sådan linse er tyk på midten og tyndere i kanten. Et plusglas forstørrer billedet på nethinden og øjet bag brilleglasset. Besøg vores brillebutik i Aalborg og få en gratis synsprøve.

Alderssyn:
Alderssyn optræder normalt første gang omkring 40 års alderen. Øjenlinsen bliver usmidig, hvilket giver fokuserings problemer på kort afstand.

​Man oplever at “armene bliver for korte” og øjnene bliver trætte efter kortere tids læsning. Når genen bliver for stor, kan briller eller kontaktlinser løse problemet.

Der vil være forskellige løsningsmuligheder, som hver gang vurderes individuelt efter en samtale. Du kan også komme ind til butikken og få en gratis synsprøve.

Svagsynsoptik:
Som officiel samarbejdspartner med Institut for syn og hørelse, Region Nordjylland, kan vi tilbyde svagsynsundersøgelse, demonstration og levering af alle typer “stærk optik” f. eks. Hånd/sylupper, lupbriller og kikkerter, samt medicinske filterglas mod blændingsgener, hvor almindelige solbriller ikke er tilstækkelige.

​Hvis synsstyrken på hvert øje for sig er mindre eller lig med 6/18 med den bedst mulige korrektion, kan en svagsynsoptik være den eneste mulighed for hjælp. Eksemplevis hvis læsesynet svigter.

​I de tidlige stadier kan man ofte nøjes med at gøre læsekorrektionen lidt stærkere end normalt. Hermed forkortes læseafstanden og teksten forstørres. I senere stadier bruges oftest kun det ene øje, og der sættes en stærk lup foran det bedste øje. Her er der oftest tale om meget kort læseafstand.

​Drejer det sig om TV løses problemet oftest ved at rykke nærmere på skærmen. En anden mulighed er kikkertbriller. Her forstørres TV-skærmen i kikkerten og man sidder i 2-3 meters afstand afhængigt af type og forstørrelse.

​Medicinske filterglas kan være løsningen, hvis man har sygdomsrelaterede blændingsgener. Disse glas afprøves typsik udenfor, når sollyset er mest generende.

​Besøg vores butik i Aalborg eller ring og hør nærmere om svagsynsoptik.

Bygningsfejl

Bygningsfejl, også kaldet astigmatisme, skyldes typisk at hornhinden er skæv med en facon som kan sammenlignes med en amerikansk fodbold.

En normal hornhinde har en kuglerund facon, som kan sammenlignes med en europæisk fodbold.

Find ud af om du har en bygningsfejl og få en synsprøve hos Ganer og Robenhagen.

 

Hvor er vi

Du finder os i Gravensgade 14 – 9000 Aalborg – Tlf.: 98 11 39 11
Åbningstider: Hverdage: 10 – 17.30 – Lørdage: 10 – 13.00

Kontakt os

Du kan enten kigge forbi vores optikerforretning i Aalborg, udfylde nedenstående formular eller ringe på tlf. 98 11 39 11

5 + 2 =

Addresse

​Gravensgade 14
9000 Aalborg

Telefon

98 11 39 11